Afdrukken

Cato is een zeer intelligent hondje. Als pup zou je haar zelfs als eigenwijs willen betitelen. Vanaf pup observeerde zij al de omgeving. Niet bang om de omgeving te verkennen.

Zeer kenmerkend is haar ranke bouw met zeer goed ontwikkelde spieren. De snelheid waarmee zij een geworpen dummie / wild ophaalt is een lust voor het oog. De rust en steady in combinatie met de passie om een geschoten duif binnen te halen zijn kenmerken waarover zij nu voluit beschikt. Dit hebben we uiteindelijk bereikt met vele uren training. Met als resultaat een zeer baasgerichte Golden Retriever. Wij kunnen nu rustig stellen dat Cato de eigenschappen bezit, die je van een goede Golden Retriever werkhond zou mogen verwachten.

 Juist bovenstaande eigenschappen was voor mij de stimulans om zelf met Cato te fokken. Uit het toekomstige  nest een pup helemaal zelf, samen met mijn vader kunnen opvoeden (trainen). Het trainen moet ik helaas over laten aan mijn vader. Zelf kan ik een bijdrage leveren door te zoeken naar een geschikte reu. Dit allemaal volgens de richtlijnen van raad va beheer.

Aandacht voor de jacht

Cato wordt naar de haas gestuurd

Cato op weg naar de haas

Cato met haas terug naar de baas